De regendouche: douchen onder een brede straal is een genot

Ben je dat miezerige straaltje van je huidige douchekop beu? Verwen jezelf door een regendouche te bestellen. Met een regendouche haal je de luxe en het comfort van een 5 sterrenhotel in huis.

In eigen huis douchen onder een waterval van regen is een ultiem genot. De straal van een regendouche is breed, krachtig en ontspannend. Bovendien heeft een regendouche een moderne look waarmee je de badkamer verfraait.

Een hotelkamer reserveren? Nee, een regendouche bestellen!

Heb je weleens onder een regendouche gestaan? Waarschijnlijk was dat in een luxe hotel. Die heerlijke, warme en krachtige straal liet je helemaal ontspannen. Waarom haal je het comfort dat een regendouche biedt dan niet in huis? Je hoeft je niet te laten weerhouden door de mogelijke kosten.

Een regendouche past ook in jouw budget. Een opbouw regendouche kun je al met een paar tientjes bestellen. Heb je iets meer te besteden? Je gaat dan voor de ongekende luxe van een inbouw regendouche. Haal de luxe van een hotel in huis met een rainshower.

 

Duurzame onder de douche

Een goedkoop alternatief: een opgebouwde regendouche past in ieders budget

Wil je een compleet nieuwe badkamer kopen? Het bestellen van een douchewand, modern badkamermeubel en designradiator is bij elkaar opgesteld een flinke hap uit je budget. Je moet ergens op bezuinigen.

Een opbouwregendouche is dan een betaalbaar alternatief. Tegelwerk hoeft dan niet vervangen te worden. Je kunt de regendouche dan gemakkelijk zelf plaatsen. Voor de installatie van een opgebouwde regendouche heb je dus geen vakman nodig.

Redenen om een opgebouwde regendouche te kopen:

 • Betaalbaar alternatief binnen jouw budget
 • Geen vervanging van de tegelwand nodig
 • Gemakkelijk zelf te installeren zonder een dure klusjesman
 • Verkrijgbaar met een handige handdouchekop die op de stang is gemonteerd

Tip: stem het materiaal van de stang af op het design van je badkamer. Je zorgt dan voor eenheid in je interieur.

Hierdoor is de stang van een opbouwregendouche geen storend element in je badkamer.

Dit zijn de redenen om een regendouche te kopen

Dat miezerige straaltje van je huidige douchekop biedt geen enkel comfort. Als je van plan bent een nieuwe badkamer te kopen, pak dan meteen ook je huidige douche aan. Douchen wordt met de brede straal van een rainshower een groot genot.

Redenen om een regendouche te bestellen

 • Met een heerlijke brede straal wordt douchen een ongekende luxe. De straal komt van een brede douchekop op grote hoogte. Hierdoor wordt het water over je hele lichaam verdeeld. Je hele lijf wordt in één keer goed nat.
 • De kop van de regendouche hangt voor ieder gezinslid op de juiste hoogte. Je hoeft de kop nooit meer te verstellen, bij te draaien of vast te houden.
 • Op koude winterochtenden blijft je lichaam warm. Nooit meer een koude rug tijdens het wassen van je gezicht. Douchen is nog nooit zo aangenaam geweest.
 • Verkoeling op warme zomeravonden. Na een warme dag op het strand of kantoor koel je direct af door de brede straal. Een koude regen over je hele lichaam is zeer verfrissend op warme dagen.
 • De intensiteit van de straal is verstelbaar. Zachte druppels van een licht regenbuitje of een flinke straal van een onweersbui, het kan allebei.
 • Snel en effectief schoon. Met een brede kop en een krachtige straal ben je na enkele minuten schoon. Handig als je ’s ochtends op tijd op kantoor moet zijn.
 • Genoeg ruimte voor twee. Samen douchen met je geliefde kan gemakkelijk. Tegelijk met je kinderen douchen kan ook. Je kinderen zullen pret hebben van al dat gekletter. Kinderen gaan graag onder de regendouche. Nooit meer dat gejengel van een kind dat niet wil douchen.
 • Modern, strak en spectaculair uiterlijk. De stang is weggewerkt in de muur en de kop is ingebouwd in het plafond. Maak indruk op uw logees, vrienden en buren. Ze zullen jaloers zijn.

De laatste trend: een ingebouwde regendouche

Houd je van ingenieuze en moderne oplossingen? In dat geval is een ingebouwde regendouche echt iets voor jou. Een ingebouwde regendouche mag niet ontbreken in een strakke badkamer

De stang van de regendouche wordt geïnstalleerd achter de tegelwand. Je kunt er zelfs voor kiezen om de douchekop in het plafond te installeren. 

Waarom een ingebouwde regendouche de beste keuze is:

 • Extra ruimte. Tijdens het douchen zit de stang niet meer in de weg. Je kunt vrij onder de douche bewegen.
 • Weinig schoonmaak. Er is geen stang meer die je iedere keer droog moet maken om kalk- en schimmelaanslag te voorkomen. Je bent ook verlost van een lastige hoekjes achter de stang. In slechts één handbeweging veeg je met een trekker alle druppels van de wand.
 • Strak uiterlijk. Door het ontbreken van de stang, blijf je zicht houden op je prachtige tegelwerk.
 • De beste ervaring. Een douchekop geïnstalleerd in het plafond versterkt het regenachtige effect het meest. De douchekop gemonteerd in het plafond bevindt zich op hoogst mogelijke plek.

Let op: de installatie van een regendouche is een arbeidsintensieve, lastige en dure klus. Tegelwerk moet in een bestaande badkamer vervangen worden. Hierdoor past een ingebouwde regendouche niet in ieders budget.

De flexibele douchekop als extra

Bij een regendouche is het raadzaam om een extra douchekop te bestellen. De flexibele en handzame douchekop gebruik je voor het snelle werk.

Zeep van je lichaam spoelen, oksels schrobben en shampoo uit je haren: met de handige douchekop gaat het gemakkelijk en snel. Een losse extra douchekop is daarnaast een uitkomst met kleine kinderen.

Kleine kinderen, die vaak wat ongeduldig zijn, heb je met de handzame douchekop snel afgespoeld.

Voordat je een regendouche gaat kopen: check eerst je afvoer

Een regendouche verbruikt flink wat water. Al dat water moet je wel kunnen afvoeren in de badkamer.

Bij een slechte afvoer stroomt na een paar minuten je badkamer over. Je wilt niet dat je hele vloer blank komt te staan.

Bij een inloopdouche kun je dit voorkomen door een dorpel te bestellen. Als oplossing kun je ook een douchecabine bestellen. Er zijn complete douchecabines te bestellen inclusief regendouche en douchebak.

Controleer je warmteproductie

Hoe groter de kop van een regendouche, des te meer water je verbruikt. De grote hoeveelheid water dat een regendouche verbruikt, moet ook verwarmd worden door je geiser, boiler of cv-installatie. Controleer of je warmwaterinstallatie voldoet een norm van minimaal CW-3. Is dat het niet geval? De aanschaf van een extra geiser, boiler of de vervanging van je cv-installatie is dan vereist.