Waarom een douchewand bestellen?

Een douchewand is praktisch en esthetisch Een douchewand is een praktische oplossing voor veel problemen in de badkamer. Hierom is een douchewand een echte must. Je stapt makkelijk in en uit, het voorkomt een waterballet en een douchewand is daarnaast onderhoudsvrij.

Bovendien zorgt de transparante eigenschap van een douchewand voor een ruimtelijk effect.

Het gemak van een inloopdouche met douchewand

Ben je al wat ouder, slecht ter been of heb je jonge kinderen? Een inloopdouche heeft geen moeilijke instap zoals bij een douchecabine of een badkuip. Het is wel belangrijk om je badkamervloer te beschermen tegen vocht en zeepresten. Je wilt niet uitglijden, want een val op een harde badkamervloer is geen pretje. Door bij je inloopdouche een douchewand te bestellen, zorg je ervoor dat zeep en vocht wordt tegengehouden. Een douchewand houdt tegelijkertijd warmte vast zodat je aangenaam kunt douchen.

Duurzame onder de douche

Van alle opties is een douchewand de beste oplossing

Een douchecabine heeft een lastige instap van een douchebak. Niet handig als je wat ouder bent. Wat doe je bij een inloopdouche tegen opspattend water? Een douchegordijn is een goedkope oplossing, maar verre van ideaal. Het plaatsen van een muurtje is daarentegen weer een dure optie. Een douchewand is een betaalbare en een elegante oplossing.

 

Ruimte in  inloopdouches

Vaak is een inloopdouche wat ruimer dan een klassieke douchecabine. In dat geval is de stortdouche een populaire installatie. Met deze grote douchekop kun je douchen onder een groot aantal waterstralen tegelijk, hierdoor word je hele lichaam bedekt met het water.

Tegenwoordig bestaat er ook de zogeheten douchehemel die voor een regendouche effect zorgt. Voor deze manieren van douchen moet je er wel rekening mee houden dat het meer water vergt, en van invloed kan zijn op de waterleiding en thermostaat.

Wil je duurzamer te werk gaan dan zijn er waterbesparende douchekoppen op de markt verkrijgbaar. De betere merken hebben tevens antikalkgaatjes in de douchekop zodat deze nooit verstopt raakt.

Alle voordelen én nadelen van een douchegordijn op een rijtje:

 • goedkoop
 • simpel te installeren
 • gaat schimmelen
 • warmte ontsnapt snel
 • plakt tegen je lijf aan
 • een oubollig design van een douchegordijn ontsiert je badkamer

Alle voordelen én nadelen van een douchecabine op een rijtje:

 • simpel te installeren
 • de douchebak is van slipvrij materiaal
 • houdt zeep en water tegen
 • warmte wordt vastgehouden
 • massief blok waardoor je badkamer minder groot lijkt
 • een lastige instap

Alle voordelen én nadelen van een muur op een rijtje:

 • hetzelfde tegelwerk zorgt voor eenheid
 • speels effect in je interieur
 • houdt water en zeep tegen
 • duur in aanschaf
 • arbeidsintensief in installatie
 • extra tegelwerk om schoon te maken

Alle voordelen én nadelen van een douchewand op een rijtje:

 • een praktische en veilige instap voor kinderen, mindervaliden en ouderen
 • heel gemakkelijk schoon te houden
 • een oplossing met een ruimtelijk effect
 • houdt warmte, vocht en zeep tegen
 • bij tegels zonder antislip kun je uitglijden
 • plaatsing kan arbeidsintensieve klus zijn

Glazen of kunststoffen douchewand kopen? Een glazen douchewand blijft langer mooi

Douchewanden zijn te bestellen in twee verschillende type materiaal. Je kunt voor de goedkope optie van kunststof kiezen. Wees je ervan bewust dat een douchewand van kunststof minder lang mooi blijft.

Op kunststof blijft vocht plakken waardoor op den duur kalkaanslag en schimmel ontstaat.

Heb je voor de nieuwe badkamer beschikking over een ruimer budget? In dat geval heeft een douchewand van glas de voorkeur.

Glas stoot water beter af waardoor druppels vanzelf van de wand glijden. Glazen douchewanden kunnen niet breken doordat ze van veiligheidsglas zijn gemaakt. Ze kunnen dus tegen een stootje.

Het kopen van glazen douchewanden: een ruime keuze

Transparant glas, waar je doorheen kunt kijken, is de standaard voor een douchewand. Het is onbewerkt en daarmee de goedkoopste optie.

Wanneer je van plan bent een douchewand te bestellen, dan is standaard glas geen duurkoop. De transparante eigenschap is ideaal als je zicht wilt blijven houden op je tegelwerk en voor een ruimtelijk effect gaat.

Wil je juist iets meer privacy? Je hebt dan ook de keuze om gematteerd, gekleurd of spiegelend glas te bestellen. De optie is er ook om douchewanden te bestellen die deels transparant zijn.

Het ondoorzichtige gedeelte van de wand loopt dan van schouder- tot kniehoogte.

Waarom ook douchedeuren kopen?

Bij een inloopdouche bestaat de mogelijkheid van koude luchtstroom waardoor douchen niet aangenaam is. Ken je het effect van een trekkend douchegordijn dat op je afkomt en tegen je lijf plakt?

Dit effect ontstaat doordat de lucht in de douche warmer is dan in de rest van de badkamer. Warme lucht stijgt op waardoor koudere lucht uit de badkamer de douche ingetrokken wordt. Het probleem van koude lucht in je inloopdouche kun je oplossen met douchedeuren.

Is een openslaande douchedeur vanwege de draaihoek niet mogelijk? Je kunt bij ruimtegebrek pendeldeuren bestellen die bestaan uit twee delen. In een kleine ruimte kan een douchedeur die je kunt schuiven ook een oplossing zijn.

Douchedeuren met of zonder frame bestellen
Je hebt douchedeuren met frames. De douchedeuren kun je bestellen van frames in RVS, aluminium of kunststof. Je kunt ook variëren in kleur. Op dit moment zijn profielen in zwart de trend. Een zwart frame is een smaakvolle match in een witte badkamer met andere donkere elementen.

Nadeel: met een profiel zorg je voorextra randjes die je moet onderhouden. Houd je niet van schoonmaken? Dan kun je het beste douchedeuren kopen zonder een profiel. Je douchewand is dan met een wisser of doek in slechts één handbeweging schoon te vegen.

Vergeet niet een nieuwe douchekop te kopen

Je nieuwe inloopdouche met een douchewand én douchedeur is niet compleet zonder een nieuwe douchekop. Door het transparante karakter van de douchewand heb je direct zicht op je inloopdouche.

Je wilt niet je opgeknapte badkamer ontsieren met een oude douchekop die verkalkt en beschimmeld is. Een douchekop is een klein detail in de inrichting van je nieuwe badkamer waarmee je een groot verschil kunt maken. Kies bij een douchedeur in een zwart profiel voor een douchekop van RVS met een zwarte coating. Met deze smaakvolle match maak je indruk.

Profiteer in je inloopdouche van extra comfort met een nieuwe douchekop

Met een nieuwe douchewand die zeep en water tegenhoudt, kun je onbezorgd water laten kletteren en spatten. Vervang daarom ook je huidige douchekop voor een nieuwe waarvan de straal verstelbaar is. Je kunt de douchekop instellen op een brede straal die het warme water gelijkmatig over je lichaam verdeelt.

Heb je een hectische dag op kantoor gehad en wil je even tot rust komen? Stel dan de douchekop in op de massagestand voor een krachtige gebundelde straal. Je spieren in je nek en schouders komen volledig tot ontspanning.