Een nieuwe badkamer kopen: waarom je ook een nieuw badkamermeubel moet bestellen

Bij het bestellen van een nieuwe badkamer, sta je niet stil bij het belang van een goed badkamermeubel. Comfort tijdens het douchen is vaak prioriteit nummer één bij het kopen van een nieuwe badkamer.

Het uiterlijk van je nieuwe badkamer is ook belangrijk. Houd tijdens het bestellen daarbij rekening met de nut en noodzaak van je badkamermeubel. Het meubel is het centrale element in je badkamer en bergt rommel op.

Je nieuwe droombadkamer bestellen: een goed badkamermeubel verfraait je badkamer en ruimt rommel op

Comfortabel douchen, een droge vloer en warm afdrogen zijn je prioriteiten bij het kopen van een nieuwe badkamer. Minstens zo belangrijk bij een nieuwe badkamer is het interieur.

Duurzame onder de douche

Bij een nieuwe badkamer is niet alleen de douche aan vervanging toe, maar ook je badkamermeubel. Een goedkoop badkamermeubel bestellen is een slecht compromis om kosten te besparen. Het oog wil ook wat! Verfraai je nieuwe badkamer met een badkamermeubel naar jouw smaak. Tegelijkertijd houdt een badkamermeubel je badkamer netjes opgeruimd. Je wilt met de verbouwing van je badkamer toch ook een oplossing voor je troep? Een badkamermeubel ruimt rommel op.

Een badkamermeubel bestellen: stem het design af met de inrichting van je huis

In je nieuwe badkamer wil je toch niet een saai, simpel en standaard badkamermeubel? Je woon- en slaapkamer is in deze nieuwerwetse tijden een weerspiegeling van je identiteit. Hetzelfde geldt voor je badkamer.

Maak een imponerende indruk op je logees, vrienden en buren door aandacht te besteden aan de inrichting van je badkamer. Houd je van klassiek, modern, bohemien, trendy, opvallend, landelijk of Scandinavisch? In iedere stijl is tegenwoordig een badkamermeubel beschikbaar. Maak de inrichting van je huis compleet met cd badkamer in de dezelfde stijl.

Een nieuw badkamermeubel: de oplossing voor rommel
Wil je straks vanuit je badkuip ongestoord genieten van je nieuwe badkamer? Het helpt dan niet als overal toiletartikelen rondslingeren.

Troep leidt de aandacht af als je probeert te ontspannen. Het is daarom belangrijk om een badkamermeubel te bestellen met voldoende opbergruimte voor je toiletartikelen, schoonmaakmiddelen en handdoeken.

Wil je verlost zijn van rommel in je badkamer?

Neem dan de volgende aandachtspunten door tijdens het kopen van een nieuw badkamermeubel:

 • Zorg dat je genoeg kastruimte hebt voor je hele gezin. Ieder gezinslid heeft zijn of haar eigen medicijnen, haarproducten, tandenborstel en andere toiletartikelen. Onttrek al die rommel aan het oog met voldoende opbergruimte. Hiermee blijft je nieuwe badkamer opgeruimd.
 • Houd rekening met gezinsuitbreiding. Het is raadzaam om het badkamermeubel te kopen op de groei van je gezin. Je kunt beter een badkamermeubel bestellen dat te groot is dan te klein.
 • Bestel minstens twee meubels als je genoeg ruimte in de badkamer hebt. Op deze manier ben je verzekerd van genoeg opbergruimte. Daarnaast vul je loze ruimtes op waardoor je badkamer minder kaal lijkt. Bovendien zorgen meerdere meubels in hetzelfde ontwerp voor eenheid in je inrichting.

Voor iedere badkamer is een oplossing voor rommel

Zelfs voor kleine badkamers is er een oplossing voor rommel. Denk je geen ruimte te hebben voor een badkamermeubel?

Je vergist je, badkamermeubels zijn in de volgende twee types te bestellen:

 • vrijstaande badkamermeubels die in het oog springen in een grote badkamer
 • hangende badkamermeubels die een handige oplossing bieden in een kleine badkamer

Een vrijstaand meubel voor de grote badkamer
Heb je een grote badkamer? Je kunt dan een vrijstaand verticaal meubel voor je badkamer bestellen. Een vrijstaand meubel, dat vanaf de vloer tot aan het plafond reikt, geeft genoeg opbergruimte. Daarnaast biedt een vrijstaand meubel flexibiliteit en smoel aan je grote badkamer.

Redenen om voor een vrijstaand badkamermeubel te kiezen:

 • Profiteer van de flexibiliteit van een vrijstaand badkamermeubel. Je kunt een staand badkamermeubel verschuiven. Handig als je regelmatig je inrichting verandert.
 • Geniet van een leven lang plezier. Een staand badkamermeubel kun je meenemen naar je volgende woningen.
 • Geef je badkamer extra pit, uitstraling en design. In een grote badkamer geeft een groot en massief meubel, dat op de vloer staat, contrast. Levendigheid creëer je door een donkere kleur te kiezen.

Wanneer een hangend meubel bestellen?

Heb je een kleine badkamer? Een hangend meubel is een ideale oplossing wanneer de ruimte beperkt is.

Met een hangend meubel kun je ook rommel opruimen in een kleine badkamer. Voordelen van een hangend badkamermeubel:

 • Illusie van meer ruimte. Een hangend badkamermeubel zweeft. Hierdoor blijft de oppervlakte van je vloer zichtbaar.
 • Een moderne, strakke en luxe uitstraling. Het zwevende effect van een badkamermeubel ziet er gelikt uit. Zeker als je deurtjes met een push-systeem bestelt zonder greepjes.
 • Handige oplossing bij obstakels. Je kunt deze plaatsen boven alles wat in de weg zit. Denk aan een leiding, afvoer of radiator.
 • Op ooghoogte te plaatsen. Vooral handig als je wat ouder bent. Je hoeft niet te bukken voor je dagelijkse toiletartikelen.
 • Extra opbergruimte als tweede meubel. Op iedere plek te plaatsen waar een loze ruimte is.

Geniet van extra luxe met lades

Openslaande deuren zijn onhandig. Meubels met lades zijn voor zowel kleine als grote badkamers praktisch.

Lades bieden de volgende voordelen:

 • Geen lastige draaihoek van een deur die ruimte vraagt.
 • Toiletartikelen overzichtelijk opgeborgen.
 • Verkrijgbaar met schuifsysteem waardoor lades zachtjes sluiten.
 • Greeploze lades met push-systeem als optie voor een extra strak effect.

Tip: bestel een badkamermeubel met lades als je een groot gezin hebt. Ieder gezinslid heeft dan zijn of haar eigen lade. Zo hoef je dus nooit te zoeken in de rommel van een ander wanneer je een toiletartikel nodig hebt.

Een kleine badkamer: waar let je op tijdens het bestellen?

Tips bij het kopen van een badkamermeubel wanneer je een kleine badkamer hebt:

 • Kies voor een breed en ondiep badkamermeubel. Dit is een handige oplossing bij een kleine oppervlakte. Je houdt ruimte over om je vrij te kunnen bewegen.
 • Plaats een horizontaal meubel in je badkamer. Meer breedte zorgt voor diepte. Je kleine badkamer lijkt met een horizontaal meubel door het optische effect groter.
 • Bestel bij een ondiep badkamermeubel lades zodat je niet met een lastige draaihoek zit van een klapdeur.
 • Ga voor een hangend kastje op ooghoogte als de afvoer onder de wastafel in de weg zit.
 • Hang een tweede badkamermeubel boven je wasmachine, droger of wastafel voor extra opbergruimte. Je benut hiermee zoveel mogelijk de beperkte ruimte in je badkamer.
 • Laat je kleine badkamer groter lijken met een meubel inclusief een spiegel. Een spiegel zorgt niet alleen voor een ruimtelijk effect, maar weerkaatst ook licht. Je kleine badkamer voelt met een spiegel minder somber aan.
 • Koop een badkamermeubel in een lichte kleur. Een donker meubel valt te veel op. In een kleine badkamer wil je juist rust bewaren.
 • Geef de voorkeur aan een hangend meubel. Een staand meubel komt in een kleine badkamer massief over.